ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Τρεις ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια του κτηρίου στο Ναϊρόμπι

Κένυα: Τρεις ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια του κτηρίου στο Ναϊρόμπι

Το κτήριο, το οποίο είχε παραδοθεί πριν από δύο χρόνια, είχε ανεγερθεί κοντά σε ένα ποτάμι και μετά την ολοκλήρωση του έργου, είχε εκδοθεί εντολή για την κατεδάφισή του

Τρεις ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν από τα χαλάσματα του κτηρίου στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι, έξι ημέρες μετά την κατάρρευσή του, γνωστοποίησε ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας λίγες ώρες αφότου οι ομάδες διάσωσης απεγκλώβισαν ζωντανή μία γυναίκα.

«Φανταστικά νέα! Τρεις ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του κτηρίου στη συνοικία Χουρούμα. Ένας άνδρας και δύο γυναίκες» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Ερυθρός Σταυρός στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το κτήριο, το οποίο είχε παραδοθεί πριν από δύο χρόνια, είχε ανεγερθεί κοντά σε ένα ποτάμι και μετά την ολοκλήρωση του έργου, είχε εκδοθεί εντολή για την κατεδάφισή του. Αλλά η απόφαση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε, ούτε επιβλήθηκε η εφαρμογή της από τις αρχές.

Δύο αδέλφια, στα οποία ανήκε το ακίνητο, συνελήφθησαν και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους με την καταβολή εγγύησης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία ενόψει της άσκησης πιθανών ποινικών διώξεων.

Επίσης συνελήφθησαν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι τρεις αυτοδιοικητικοί αξιωματούχοι.

Σχετικές ειδήσεις