ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση στο Μόναχο – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες (photos)

Αιματηρή επίθεση στο Μόναχο – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες (photos)

Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί από το πρωί της Τρίτης (10/05/2016) οι αστυνομικές Αρχές στο Μόναχο της Γερμανίας, μετά και την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν περαστικοί και επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό «Grafing S – Banhof», με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα τρία.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δείτε πιο πάνω στην photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τον τόπο της επίθεσης

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες ανθρώπων, ο δράστης επιτέθηκε στους περαστικούς, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Δείτε στον παρακάτω χάρτη το σημείο της επίθεσης

grafingstation

Η αστυνομία κατόρθωσε να συλλάβει τον ένοπλο. Νεώτερες πληροφορίες από το Deutsche Welle ανέφεραν πως ο δράστης είναι 27 ετών, γερμανικής καταγωγής και δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία.

Τα θύματα είναι άνδρες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μονάχου

«Η επίθεση με μαχαίρι νωρίς σήμερα το πρωί μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του Μονάχου που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών έχει εκ των προτέρων ισλαμιστικό κίνητρο», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου.

Οι ανακριτικές Αρχές της Βαυαρίας διεξάγουν έρευνες, για να εξακριβώσουν εάν τα κίνητρα της επίθεσης του δράστη σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ήδη ο Γενικός Εισαγγελέας του κρατιδίου έχει απαγορεύσει τη μετάδοση περαιτέρω πληροφοριών διά του Τύπου.

Η δήμαρχος του Γκράφινγκ, Ανγκέλικα Ομπερμάγιερ δήλωσε συγκλονισμένη από το περιστατικό: «Κάτι τέτοιο είναι εντελώς καινούργιο και σοκάρει βαθιά τους πολίτες της περιοχής. Το ότι συνέβη σε μια τόσο φιλήσυχη κωμόπολη της Βαυαρίας είναι συγκλονιστικό».

Φόβοι για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

Οι γερμανικές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση το τελευταίο διάστημα, για το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος από τους τζιχαντιστές, στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, υπολογίζεται ότι περίπου 800 εγχώριοι εξτρεμιστές έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο διάστημα τη Γερμανία, για να λάβουν μέρος σε τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία και το Ιράκ, ενώ από αυτούς έχουν επιστρέψει στη χώρα περίπου 260.

Σχετικές ειδήσεις