ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέες φονικές επιδρομές στο Ιντλίμπ

Συρία: Νέες φονικές επιδρομές στο Ιντλίμπ

Τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε μια πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται χαμηλής έντασης μάχες μέσα στο Χαλέπι, 50 χλμ. από το Ιντλίμπ, ενώ γύρω από την πόλη οι συγκρούσεις είναι σφοδρότερες, ανέφερε η εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο συριακός στρατός ανακοίνωσε αργά χθες την παράταση της εκεχειρίας στο Χαλέπι.

Οι αεροπορικές επιδρομές, τις οποίες εξαπέλυσαν είτε συριακά είτε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, έπληξαν την πόλη Μπίνις, σε απόσταση 6 χλμ. από την επαρχιακή πρωτεύουσα Ιντλίμπ. Από τις επιδρομές προκλήθηκαν επίσης τραυματισμοί, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, το οποίο ανέφερε επίσης ότι ένας τοπικός διοικητής των ανταρτών περιλαμβάνεται στους νεκρούς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των υπόλοιπων θυμάτων.

Η επαρχία Ιντλίμπ, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, ελέγχεται σχεδόν στο σύνολό της από ομάδες ανταρτών, περιλαμβανομένου του Μετώπου αλ Νόσρα, παρακλαδιού της αλ Κάιντα, και της ισχυρής ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ-Σαμ.

Σχετικές ειδήσεις