ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Βομβιστής – καμικάζι έσπειρε το θάνατο

Αφγανιστάν: Βομβιστής – καμικάζι έσπειρε το θάνατο

Τουλάχιστον δέκα άτομα σκοτώθηκαν και 32 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή-καμικάζι, με «παγιδευμένο» αυτοκίνητο, κοντά στο σπίτι του διοικητή της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της επαρχίας, Αταουλάχ Κογιάνι, ο βομβιστής οδήγησε το όχημα μπροστά από το σπίτι του διοικητή στην περιοχή Ναζιάν της Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν. Δεν κατέστη πάντως σαφές αν ο ηγέτης της πολιτοφυλακής, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με αναφορές, είναι Ντεγκάν, τραυματίστηκε στην επίθεση.

«Ο διοικητής ηγείται της μάχης ενάντια στους αντάρτες Ταλιμπάν και τους τζιχαντιστές του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του Ισλαμικού Κράτους) στην επαρχία Ναζιάν», δήλωσε ο Κογιάνι, προσθέτοντας: «Ο βομβιστής είχε σταθμεύσει μπροστά από το σπίτι και μόλις οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν έξω αυτό, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό».

Μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους τρία παιδιά, ενώ ακόμη 23 τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Σημειώνεται ότι η επαρχία Νανγκαρχάρ αποτελεί την κύρια βάση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπου μάχονται από κοινού κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις