ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κατήγγειλε την εισβολή ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κατήγγειλε την εισβολή ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Τρίτη (17/5) την Ουάσιγκτον ότι πραγματοποίησε μια εισβολή στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας την προηγούμενη εβδομάδα κι ανακοίνωσε ότι το Καράκας θα προβεί σε επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία.

«Οι αεροπορικές μας δυνάμεις, η πολεμική μας αεροπορία εντόπισε την παράνομη εισβολή με στόχο την κατασκοπεία, ενός Boeing 700 E-3 Sentry, εξοπλισμένου με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς ηλεκτρονικής παρακολούθησης» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Η Ουάσιγκτον, που διαψεύδει ότι επιχειρεί να επηρεάσει την πορεία των γεγονότων που συγκλονίζουν τη Βενεζουέλα, διατύπωσε τη Δευτέρα την ανησυχία της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.

Το E-3 Awacs Sentry είναι ένα αεροσκάφος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και αεροπορικής επιτήρησης, που χρησιμοποιείται ιδίως από τις ΗΠΑ, για την αποτροπή μιας ενδεχόμενης εχθρικής δραστηριότητας από αέρος αλλά και να καθοδηγεί τις αεροπορικές δυνάμεις που διεξάγουν επιχειρήσεις αναχαίτισης ή επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις