ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροπλάνου Egyptair: Τρομοκρατία ή μηχανική βλάβη ;

Συντριβή αεροπλάνου Egyptair: Τρομοκρατία ή μηχανική βλάβη ;

Λίγες ώρες μετά την είδηση της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν όλα τα πιθανά σενάρια για τα πιθανά αίτια της τραγωδίας. Ειδικοί εμπειρογνώμονες σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλώντας για όλα όσα μπορεί να συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης-θρίλερ του αεροσκάφους της EgyptAir αναφέρουν οτι είναι είναι πιθανό η συντριβή να συνέβη από τρομοκρατία ή από μηχανική βλάβη.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο «μαζικής διακοπής της λειτουργίας των σταθμών ραντάρ και γι αυτο να μην μπορούσε να εντοπιστεί το στίγμα του Airbus κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή ακόμη και σε σαμποτάζ». Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir, ο κ. Ahmed Abdel μιλώντας στο CNN υποστήριξε ότι δεν υπήρξε σήμα κινδύνου πριν χαθεί το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον πιλότο Chris McGee δύο λόγοι θα μπορούσαν να συντελέσουν στην μη εκπομπή σήματος κινδύνου: Ανθρώπινη παρέμβαση και το δεύτερο σενάριο κάτι που είναι απίθανο όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί, είναι να συνέβη κάτι έκτακτο στο πιλοτήριο και ως εκ τούτου ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης να ήταν πολύ απασχολημένοι για να προλάβουν να ειδοποιήσουν τις αρχές

Δείτε ΕΔΩ oλο το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφους της Egyptair

Σχετικές ειδήσεις