ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Δεν φαντάζεστε τι υπάρχει κρυμμένο μέσα σε αυτό το σπήλαιο! (photos)

Κίνα: Δεν φαντάζεστε τι υπάρχει κρυμμένο μέσα σε αυτό το σπήλαιο! (photos)

Θαμμένο, 85 μέτρα κάτω από τη γη της Κίνας, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα μυστικά του κόσμου.

Γιατί το εξωτερικό αυτού του σπηλαίου, στην επαρχία Shaanxi (βόρεια της Κίνας) δεν μαρτυρά την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που κρύβει μέσα του, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους επισκέπτες.

Γνωστό και ως «το σπίτι των Πολεμιστών Terracotta», το εσωτερικό του είναι σμιλεμένο πάνω σε πάγο που δεν λιώνει ποτέ, ακόμα και το καλοκαίρι. Αποτελεί, μάλιστα, θεωρητικά, το μεγαλύτερο σπήλαιο από πάγο στην Κίνα, καθώς εικάζεται πως υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, ενώ πιστεύεται ότι είναι ηλικίας τριών εκατομμυρίων ετών…

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πάγος διατηρείται εξαιτίας του σχήματος… καρφίτσας του σπηλαίου, αλλά και του φυσικού αέρα που πνέει στο εσωτερικό του.

Το σπήλαιο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ενώ ακόμα περισσότερη εντύπωση και αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κάθε «δωμάτιό» του φωτίζεται από διαφορετικά χρώματα, προσφέροντας «μαγικές» εικόνες, βγαλμένες από παραμύθι. Και αυτό γιατί περισσότερες από 200 λάμπες φωτίζουν το σπήλαιο, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας…

Λόγω πάντως της αυξημένης… ζήτησης, οι τουρίστες επιτρέπεται να εξερευνήσουν το σπήλαιο, μέσω των ξύλινων γεφυρών και των μονοπατιών που έχουν δημιουργηθεί, μέχρι και για μία ώρα, κάθε μέρα, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Σχετικές ειδήσεις