ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Νεκροψία σε σορό της πτήσης 804 επιβεβαιώνει το σενάριο της έκρηξης (Vids)

EgyptAir: Νεκροψία σε σορό της πτήσης 804 επιβεβαιώνει το σενάριο της έκρηξης (Vids)

Ιατροδικαστική έρευνα σε ανθρώπινα υπολείμματα που περισυνελέγησαν στο σημείο ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο αποδεικνύουν ότι μία έκρηξη στο αεροσκάφος της πτήσης 804 Παρίσι – Κάιρο την Πέμπτη (19/5) ήταν η αιτία που οδήγησε στο θάνατο τους 66 ανθρώπους της μοιραίας πτήσης, σύμφωνα με δηλώσεις Αιγύπτιου ιατροδικαστή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Ο ιατροδικαστής, ο οποίος αποκάλυψε την πληροφορία υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν του επιτρέπεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την έρευνα που διεξάγουν οι αιγυπτιακές αρχές, δήλωσε ότι η ομάδα εγκληματολογίας στην οποία συμμετέχει αντιμετωπίζει έντονες δυσκολίες καθώς έχουν βρεθεί μόνο πολύ μικρά μέρη ανθρώπινων σωμάτων.

«Δεν υπάρχει καν ένα ολόκληρο μέρος του σώματος, όπως ένα χέρι ή ένα κεφάλι», δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το AP. «Η λογική εξήγηση είναι ότι αυτό οφείλεται σε μια έκρηξη που διαμέλισε τα σώματα», πρόσθεσε, ενώ, επίσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στους εμπειρογνώμονες να αναλύσουν μόνο περίπου 80 μικρά ανθρώπινα υπολείμματα. Ορισμένα από τα υπολείμματα άρχισαν να φθάνουν την Κυριακή μέσα σε 23 σακούλες. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν βρεθεί ίχνη από εκρηκτικά.

Όπως μάλιστα είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο σενάριο της έκρηξης στο αεροσκάφος συνεπικουρούν αεροφωτογραφίες από δορυφόρο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές της Αιγύπτου και δείχνουν το αεροσκάφος της Egyptair εν πτήσει, όταν στην μέση της ατράκτου και σε σημείο κοντά στα φτερά εμφανίζεται μεγάλη λάμψη.

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τα φωτογραφικά καρέ αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο των αποσκευών.

Πάντως σε δημόσιες δηλώσεις του τη Δευτέρα (23/5) για τη συντριβή του Airbus 320, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι είχε δηλώσει ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και προειδοποίησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

«Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν -και είναι πολύ σημαντικό- να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος.

«Αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αλλά κανένας δεν μπορεί να κρύψει αυτά τα πράγματα. Μόλις υπάρξουν αποτελέσματα, ο κόσμος θα ενημερωθεί», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Airbus Α320 συνετρίβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περίπου 170 χιλιόμετρα από την αιγυπτιακή ακτή της Μεσογείου, έχοντας απογειωθεί από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι.

Το αεροπλάνο μετέφερε 66 άτομα, μεταξύ των οποίων 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος. Από τους επιβάτες 30 ήταν Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, δύο Ιρακινοί, και ένας από την Αλγερία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τον Καναδά, το Τσαντ, το Κουβέιτ, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις