ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ο Σάντερς λέει «ναι» σε debate με Τραμπ, αλλά «όχι» με Κλίντον

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ο Σάντερς λέει «ναι» σε debate με Τραμπ, αλλά «όχι» με Κλίντον

«Ανυπομονώ να κάνω ένα ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια πριν από τις προκριματικές της 7ης Ιουνίου»

Οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ φάνηκαν να συμφωνούν να πραγματοποιήσουν ένα ντιμπέιτ πριν από τις προκριματικές εκλογές της Καλιφόρνιας στις 7 Ιουνίου, κάτι ασυνήθιστο πριν τα δύο κόμματα επιλέξουν επισήμως τους προεδρικούς υποψηφίους τους.

Ο Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ στη Γερουσία των ΗΠΑ, εξακολουθεί να μάχεται στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, η οποία έχει το προβάδισμα, ενώ ο Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, αφού νωρίτερα αυτόν τον μήνα αποσύρθηκαν οι δύο εναπομείναντες αντίπαλοί του.

Σε εμφάνισή του αργά το βράδυ της Τετάρτης (25/05) στην εκπομπή «Jimmy Kimmel Live» του ABC, ο Τραμπ ερωτήθηκε αν είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σ' ένα ντιμπέιτ εναντίον του Σάντερς.

«Ναι, είμαι», δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι θα το έκανε αν τα έσοδα από το ντιμπέιτ αυτό δωρίζονταν σε μια καλή υπόθεση. «Αν έκανα ένα ντιμπέιτ μαζί του, θα είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. «Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάρω αυτά τα χρήματα και να τα δώσω σε κάποια άξια φιλανθρωπική οργάνωση».

Ο Σάντερς φάνηκε να συμφωνεί σε μήνυμα που ανάρτησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (26/05) στο Twitter. «Το παιγνίδι αρχίζει», έγραψε. «Ανυπομονώ να κάνω ένα ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια πριν από τις προκριματικές της 7ης Ιουνίου».

Αντιπρόσωποι των δύο υποψηφίων δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο και καμιά από τις δύο προεκλογικές εκστρατείες δεν έδωσε στη δημοσιότητα οποιαδήποτε επίσημα σχέδια για ένα τέτοιο ντιμπέιτ.

Ο Κίμελ είπε ότι ρώτησε τον Τραμπ για το ντιμπέιτ έπειτα από πρόταση του Σάντερς. Ο Σάντερς, ο οποίος πρόκειται να εμφανιστεί στην εκπομπή απόψε, είχε πρώτα προκαλέσει την Κλίντον να κάνουν ένα ντιμπέιτ στην Καλιφόρνια και είχε δηλώσει «απογοητευμένος» όταν η πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε αρνηθεί.

Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Σχετικές ειδήσεις