ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε και μαθηματικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών εν όψει των προεδρικών εκλογών, τον Νοέμβριο, στις ΗΠΑ καθώς έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων, όπως αναφέρει το Reuters.

Το κόμμα δεν ανακοινώνει επισήμως τον αριθμό των εκλεκτόρων που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στις προκριματικές εκλογικές αναμετρήσεις και για αυτό τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν δικές τους καταμετρήσεις κι εκτιμήσεις. Για τον λόγο αυτό παρατηρούνται διαφοροποιήσεις, δεδομένου ότι σε ορισμένες Πολιτείες οι εκλέκτορες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον υποψήφιο που επιθυμούν και δεν δεσμεύονται από τα αποτελέσματα των προκριματικών.

Σύμφωνα με το AP, που βασίζει την εκτίμησή του στις απαντήσεις που έλαβε όταν ρώτησε για το θέμα τους «ελεύθερους» εκλέκτορες, ιδίως εκείνους της Οκλαχόμα, ο Τραμπ έχει ήδη εξασφαλίσει 1.238 εκλέκτορες, έναν περισσότερο απ' όσους χρειάζεται για να κερδίσει το χρίσμα. Ήταν πάντως δεδομένο ότι ο δισεκατομμυριούχος πολιτικός θα ξεπερνούσε το όριο των 1.237 εκλεκτόρων στις τελευταίες προκριματικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Οι τελευταίοι αντίπαλοί του στην «κούρσα» για το χρίσμα εγκατέλειψαν πριν από τρεις εβδομάδες, μετά τις προκριματικές της Ιντιάνα.

Επισήμως, ο Τραμπ θα λάβει το χρίσμα στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ μεταξύ 18-21 Ιουλίου.

Αργότερα την Πέμπτη (26/05), ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι κατάφερε να συγκεντρώσει τον αριθμό των εκλεκτόρων που απαιτείται προκειμένου να λάβει επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Οι άνθρωποι πίσω μου μας επέτρεψαν να ξεπεράσουμε το όριο» τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Μπίσμαρκ, στη βόρεια Ντακότα.

Σχετικές ειδήσεις