ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε υποβρύχιο… φάντασμα γεμάτο πτώματα! (video)

Εντοπίστηκε υποβρύχιο… φάντασμα γεμάτο πτώματα! (video)

Το ναυάγιο ενός βρετανικού υποβρυχίου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ανακάλυψαν δύτες ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας.

Στο πλοίο επέβαιναν 71 άτομα τα οποία φυσικά δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής για περισσότερα από 70 χρόνια.

Μια ομάδα δυτών με επικεφαλής τον «κυνηγό ναυαγίων» Μάσσιμο Ντομένικο Μπορντόνε, εντόπισε το εξαφανισμένο σκάφος μήκους 84 μέτρων και πλάτους 8, σε βάθος 80 μέτρων.

«Αμέσως σκέφτηκα τη μοίρα αυτών των ανδρών που συνάντησαν το θάνατό τους εκεί κάτω», δήλωσε στη La Nuova Sardegna ο Μπορντόνε.

ipovrixio3

Το υποβρύχιο HMS P311 έφυγε από τη Μάλτα στις 28 Δεκεμβρίου του 1942, με αποστολή να καταστρέψει τα ιταλικά θωρηκτά «Trieste» και «Gorizia» που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της La Maddalena (ομώνυμο νησί στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Σαρδηνίας).

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, στέλνοντας το τελευταίο σήμα στις 31 Δεκεμβρίου 1942, ενώ αργότερα στις 8 Ιανουαρίου, όταν απέτυχε να επιστρέψει στη βάση, δηλώθηκε ως βυθισμένο.

Πιστεύεται πως το πλοίο βυθίστηκε στον κόλπο της Όλμπια περίπου στις 2 Ιανουαρίου 1943.

Το ναυάγιο είναι σε άριστη κατάσταση, καθώς μόνο η πλώρη φέρει ζημιές από την έκρηξη, ενώ κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εσωτερικοί θάλαμοι του πλοίου δεν πλημμύρισαν καθώς βυθιζόταν.

«Μάλλον βυθίστηκε, με τον αέρα να έχει σφραγιστεί στο εσωτερικό του, που σημαίνει πως το πλήρωμα πρέπει να πέθανε από έλλειψη οξυγόνου», δήλωσε ο Μπορντόνε.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού, δήλωσε στην «The local» πως το HMS P311 είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα μετακινηθεί, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι πτώματα εντός.

«Τα ναυάγια ανασύρονται μόνο αν υπάρχουν εξαιρετικοί ιστορικοί ή λειτουργικοί λόγοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις