ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλείστηκε ο Λευκός Οίκος έπειτα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου

Αποκλείστηκε ο Λευκός Οίκος έπειτα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου

Αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας ο Λευκός Οίκος την Δευτέρα (30/05),ημέρα μνήμης για τους πεσόντες των αμερικανικών δυνάμεων, το λεγόμενο «Memorial Day», όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης

Η βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου αποκλείστηκε εξαιτίας εντοπισμού ενός ύποπτου αντικειμένου, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το πρακτορείο Reuters δεν κατόρθωσε να επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο η Μυστική Υπηρεσία, αρμόδια για τη φύλαξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από το συγκρότημα της αμερικανικής προεδρίας από την δυτική πύλη, ενώ εμφανείς ήταν οι προβολείς που χρησιμοποιούν μέλη αντιµετώπισης έκτακτων αναγκών.

Ο Ομπάμα επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, ως μέρος της ετήσιας αναμνηστικής τελετής για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

«Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος επέστρεψε "σε κανονική λειτουργία" έπειτα από τον μερικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε, όταν ένα άτομο πέταξε ένα μεταλλικό αντικείμενο πάνω από τον εξωτερικό φράχτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σον Χόλτσκλο, εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, αρμόδιας για τη φύλαξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Ένα άτομο πέταξε ένα μεταλλικό αντικείμενο πάνω από τον φράχτη στην βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου. Ένστολοι αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας αμέσως συνέλαβαν το άτομο, χωρίς να συμβεί κανένα σοβαρό περιστατικό. Όλοι οι έλεγχοι σάρωσης του μεταλλικού αντικειμένου είχαν αρνητικά αποτελέσματα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις