ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 6,320 σπίτια Κούρδων παραδέχεται ότι έχει καταστρέψει ο τουρκικός στρατός (Pics & Vid)

Τουρκία: 6,320 σπίτια Κούρδων παραδέχεται ότι έχει καταστρέψει ο τουρκικός στρατός (Pics & Vid)

Συνολικά 6,320 σπίτια, που αντιστοιχούν σε περίπου 11.000 οικιστικές μονάδες, έχουν καταστραφεί σε πέντε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου κατοικεί σε συντριπτική πλειοψηφία κουρδικός πληθυσμός, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε σήμερα (31/5) ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Ο αριθμός των κατεστραμμένων σπιτιών στις περιοχές Σουρ, Σιλόπι, Τσιζρέ, Ιντίλ και Γιουκσέκοβα ανέρχεται σε 6,320. Είναι περίπου 11.000 οικιστικές μονάδες. Το προβλεπόμενο κόστος αποκαταστάσης των ζημιών των κτιρίων εκτιμάται περίπου σε 855 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 259 εκατομμύρια ευρώ)», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Κουρτουλμούς.

Οι εχθροπραξίες στη νοτιοανατολική Τουρκία έχουν κλιμακωθεί και είναι οι πλέον σφοδρές των τελευταίων δύο δεκαετιών από τον περασμένο Ιούλιο, όταν κατέρρευσε η εκεχειρία που εφαρμοζόταν επί δύο χρόνια.

Δείτε φωτογραφίες από την κατεστραμμένη από τον τουρκικό στρατό κουρδική πόλη Τσιζρέ στν παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις