ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει τον «σοφό» Ντόναλντ Τραμπ

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει τον «σοφό» Ντόναλντ Τραμπ

Άρθρο του εκδότη της κρατικής εφημερίδας της Βόρειας Κορέας πλέκει το εγκώμιο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον «πρόσωπο-κλειδί» στην προσπάθεια ενοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

Μάλιστα, το άρθρο της DPRK Today, υπογεγραμμένο από τον Χαν Γιονγκ Μουκ, χαρακτηρίζει τον Τραμπ «σοφό πολιτικό» και «διορατικό προεδρικό υποψήφιο», την ίδια στιγμή που επιτίθεται κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και προτρέπει τις βορειοαμερικανούς ψηφοφόρους να μην την εκλέξουν.

«Ο πρόεδρος που οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να ψηφίσουν δεν πρέπει να είναι η 'βαρετή' Χίλαρι –η οποία φέρεται να επιλέγει το ιρανικό μοντέλο επίλυσης θεμάτων πυρηνικής ενέργειας στην Κορεατική Χερσόνησο- αλλά τον Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε άμεσες συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα».

Το άρθρο αισιοδοξεί ότι ο Τραμπ μπορεί να επιφέρει την υλοποίηση του συνθήματος της Βόρειας Κορέας "Yankee Go Home", (Γιάνκηδες γυρίστε σπίτια σας).

Ο Χαν επισημαίνει: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του δεν θα εμπλακούν σε πόλεμο μεταξύ του Νότου και του Βορρά, «δεν είναι αυτή η δήλωση θετική προς την πλευρά της Βόρειας Κορέας»;

Στη συνέχεια το άρθρο χαιρετίζει τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο ότι θα εξετάσει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, αν η ασιατική χώρα δεν συμβάλλει περισσότερο στην δική της άμυνα.

Πολιτικοί αναλυτές κρίνουν πως αν και η στήριξη στο πρόσωπο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου δεν προέρχεται επίσημα από την Πιονγιάνγκ, θεωρείται όμως δεδομένο ότι έδωσε τη σχετική έγκριση δημοσίευσης του άρθρου αντανακλώντας τις επίσημες κυβερνητικές απόψεις.

Source: RT.com

Σχετικές ειδήσεις