ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός διάσημος σταρ που είχαν... πεθάνει πριν από 20 χρόνια! (Pics & Vid)

Νεκρός διάσημος σταρ που είχαν... πεθάνει πριν από 20 χρόνια!  (Pics & Vid)

Ένας ιδιαίτερα γνωστός μουσικός της Folk μουσικής, πέθανε σε ηλικία 75 ετών, δύο δεκαετίες μετά τη νεκρολογία του, που είχε δημοσιεύσει γνωστή βρετανική εφημερίδα από λάθος.

Η οικογένεια του Ντέιβ Σουόρμπρικ των “Fairport Convention" ανακοίνωσε σήμερα (3/6) ότι δυστυχώς αυτή τη φορά άφησε πραγματικά την τελευταία πνοή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Ο θάνατός του είχε ανακοινωθεί πρόωρα το 1999 από την εφημερίδα Daily Telegraph, η οποία είχε δημοσιεύσει την νεκρολογία του, λίγο μετά την είδηση ότι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο πάσχοντας από εμφύσημα.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δημοσίων εμφανίσεων του έλεγε χαρακτηριστικά στους φίλους της μουσικής του καθώς υπέγραφε αντίτυπα δίσκων, «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω πεθάνει στο Κόβεντρι».

Fairport Convention in 1972

Πάλευε με την ασθένεια του για πολλά χρόνια και χρειάστηκε να υποβληθεί σε τρεις τραχειοτομές, γεγονός που τον ανάγκαζε να παίζει λάιβ, υποβοηθούμενος από μπουκάλα οξυγόνου για να διευκολύνεται στην αναπνοή.

Παρά τη διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υποβλήθηκε το 2004 συνέχισε να δίνει λάιβ παραστάσεις.

Ο πολυβραβευμένος μουσικός, γνωστός και ως Σουάρμπ, ήταν ένας πραγματικά δεξιοτέχνης βιολιστής και ήταν ιδιαίτερα γνωστός κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1950 ως κιθαρίστας σε μια κέλτικη μπάντα, πριν να ενταχθεί στην Folk ομάδα του Ίαν Κάμπελ στο Μπέρμιγχαμ ως βιολιστής.

Το 1969 εντάχθηκε στους Fairport Convention, ενώ η πιο πρόσφατη μουσική του περιοδεία 17 παραστάσεων πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ουαλία με τη σύζυγό του και ζωγράφο Τζιλ Μπανκς.

Σχετικές ειδήσεις