ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Πλημμύρες: Μειώνεται στο πορτοκαλί ο κίνδυνος υπερχείλισης του Σηκουάνα (Vid)

Γαλλία-Πλημμύρες: Μειώνεται στο πορτοκαλί ο κίνδυνος υπερχείλισης του Σηκουάνα (Vid)

Η μισή Νορμανδία που είχε τεθεί χθες (4/6) σε κόκκινο συναγερμό λόγω των πλημμυρών, μείωσε σήμερα το πρωί το επίπεδο επικινδυνότητας σε πορτοκαλί, ανακοίνωσαν οι αρχές του διαμερίσματος Σεν-Μαριτίμ στη βορειοδυτική Γαλλία.

«Αρκετές υπερχειλίσεις του Σηκουάνα παρατηρήθηκαν τη χθεσινή νύχτα στην Ελμπέφ και τη Ρουέν, αλλά ήταν περιορισμένες και εντοπισμένες, η κόκκινη επιφυλακή ήρθη», ανακοίνωσε η νομαρχία.

Οι αρχές φοβούνταν τον συνδυασμό του φαινομένου πλημμύρας προερχόμενης από την περιοχή του Παρισιού και πολύ υψηλών συντελεστών παλίρροιας.

Μια μεγάλη άνοδος των υδάτων αναμενόταν γύρω στις 03.00 τοπική ώρα (ώρα Ελλάδας). Το ύψος του νερού στον Σηκουάνα ανέβηκε ακόμη, ιδιαίτερα στην Ελμπέφ, αλλά κατοικίες δεν κινδύνευσαν.

Η στάθμη των υδάτων στον Σηκουάνα άρχισε να υποχωρεί αργά, αφού είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό της από το 1982, απομακρύνοντας έτσι το χειρότερο σενάριο για τη γαλλική πρωτεύουσα.

Τη χθεσινή νύχτα, η στάθμη του ποταμού που διασχίζει την πόλη υποχώρησε και έπεσε στα 5,85 μ. στις 03.00 τοπική ώρα.

Σε όλη τη Γαλλία, οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αυξάνοντας σε 18 τον αριθμό των ανθρωπίνων απωλειών από τις πλημμύρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων 11 στη Γερμανία, ένας στο Βέλγιο και δύο στη Ρουμανία.

Σχετικές ειδήσεις