ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πύρινη κόλαση στα περίχωρα του Λος Άντζελες (pics)

ΗΠΑ: Πύρινη κόλαση στα περίχωρα του Λος Άντζελες (pics)

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τρίτος υπέστη καρδιακή ανακοπή

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίουν εκτάσεις πολύ κοντά στο Λος Άντζελες, στην πόλη Καλαμπάσας, τόπο διαμονής πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής.

Η φωτιά, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (04/06) και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να την περιορίσουν σήμερα σε ποσοστό μόλις 30%, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Περισσότερα από 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους βλάστησης έχουν μετατραπεί σε στάχτες σε αυτήν την περιοχή. Δύο κατοικίες έχουν υποστεί καταστροφές κι ένα κατάστημα καταστράφηκε.

Με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς Κελσίου και υπαρκτό τον κίνδυνο λόγω των ανέμων η φωτιά να εξαπλωθεί προς το Τοπάνγκα Κάνυον, μια κοινότητα στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες, σε ορισμένους κατοίκους οι αρχές δεν επιτρέπουν να επιστρέψουν στις εστίες τους σήμερα.

«Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε μια βουνοπλαγιά, δεν υπάρχει δρόμος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε στο σημείο τις ομάδες μας», δήλωσε ο Τζον Τριπ ένας από τους επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Galley του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις