ΚΟΣΜΟΣ

Στα βάσανα οι μαθητές: Ποινικό αδίκημα το σκονάκι στην Κίνα!

Στα βάσανα οι μαθητές: Ποινικό αδίκημα το σκονάκι στην Κίνα!

Απογοήτευση για πολλούς μαθητές με τις αρχές να ελπίζουν ότι η ανώτατη ποινή της επταετούς κάθειρξης θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τέτοιου είδους φαινόμενα

Ξεκίνησαν την Τρίτη (07/06) οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κίνας, με τους μαθητές να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα γνωρίζοντας ότι θα είναι η πρώτη χρονιά που η αντιγραφή θεωρείται ποινικό αδίκημα και τιμωρείται ακόμα και με επταετή κάθειρξη.

Περίπου 9,4 εκατ. μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στις εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Ωστόσο το κύρος του θεσμού έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια καθώς έχουν διατυπωθεί κατηγορίες ότι οι μαθητές αντιγράφουν σε συνεννόηση με τους δασκάλους.

Οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τις πωλήσεις των ασύρματων συσκευών, που χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιγραφή στις εξετάσεις, καθώς και την πρακτική να προσέρχεται στις εξετάσεις ένας... αντικαταστάτης του υποψηφίου.

Ωστόσο το αυστηρότερο μέτρο για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων είναι η αλλαγή της ποινικής νομοθεσίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου και αφορά την οργάνωση τέτοιων πρακτικών, τη διευκόλυνση της αντιγραφής ή ακόμα και τη συμμετοχή επ' αμοιβή στις πανεθνικές εξετάσεις κάποιου αντικαταστάτη του πραγματικού υποψηφίου.

Σχετικές ειδήσεις