ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δεν συνδέεται με σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro η σύλληψη Γάλλου

Ουκρανία: Δεν συνδέεται με σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro η σύλληψη Γάλλου

Τον ύποπτο σταμάτησαν οι αρχές στα σύνορα με την Πολωνία κι ενώ μετέφερε εκτοξευτές πυραύλων, πυροβόλα τύπου Καλάσνικοφ και εκρηκτικές ύλες

Η αστυνομία στη Γαλλία πιστεύουν ότι ο Γάλλος υπήκοος που συνελήφθη στην Ουκρανία, έχοντας στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικές ύλες, είναι πιθανότερο να εμπλέκεται σε μια υπόθεση παράνομης διακίνησης όπλων παρά να συνδέεται με μια εξτρεμιστική οργάνωση, δήλωσε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Ο νεαρός άνδρας δεν είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και οι δικαστικές αρχές προς το παρόν κλίνουν προς το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια υπόθεση παράνομης διακίνησης όπλων» επισήμανε ο Τομά Πιζόν, ο εισαγγελέας του Νανσί, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο επικεφαλής της SBU Βάσιλ Χρίτσακ είπε την Δευτέρα (06/06) ότι ο 25χρονος είχε έρθει σε επαφή με ένοπλες οργανώσεις στην Ουκρανία. Τον ύποπτο σταμάτησαν οι αρχές στα σύνορα με την Πολωνία κι ενώ μετέφερε εκτοξευτές πυραύλων, πυροβόλα τύπου Καλάσνικοφ και εκρηκτικές ύλες.

Ο Γάλλος έχει μιλήσει, κατά τη διάρκεια της κράτησής του, κατά της μαζικής μετανάστευσης, της εξάπλωσης του Ισλάμ και της παγκοσμιοποίησης, επισήμανε ο Χρίτσακ και σημείωσε ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε να διαπράξει 15 επιθέσεις εναντίον εβραϊκών και μουσουλμανικών χώρων λατρείας, καθώς επίσης και εναντίον κυβερνητικών κτηρίων, κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

Εντούτοις σε μια ένδειξη ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι αμφιβάλλουν ότι κίνητρό του ήταν η τρομοκρατία, η υπόθεση μεταβιβάστηκε στο γραφείο του Πιζόν και τις υπηρεσίες καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος παρά στην εθνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο γραφείο του εισαγγελέα στο Παρίσι.

Ερωτηθείς εάν η Γαλλία θα ζητήσει την έκδοση του άνδρα, ο Πιζόν είπε: «Δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτό το σημείο».

Σχετικές ειδήσεις