ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Επεισόδια και δακρυγόνα σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο (video)

Βενεζουέλα: Επεισόδια και δακρυγόνα σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο (video)

Με χρήση δακρυγόνων απώθησε η αστυνομία της Βενεζουέλας διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που κατευθύνονταν προς τα γραφεία των εκλογικών αρχών προκειμένου να αξιώσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο από την προεδρία.

Κρατώντας ασπίδες, φορώντας τις ειδικές εξαρτύσεις των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και κράνη, οι άνδρες της Εθνικής Μπολιβαριανής Αστυνομίας (PNB) εκτόξευσαν δακρυγόνα, τη στιγμή που οι διαδηλωτές έκλειναν μια λεωφόρο στο ανατολικό Καράκας, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 200 διαδηλωτές, των οποίων ηγείτο ο πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Ενρίκε Καπρίλες, μετέβησαν στην περιοχή όπου νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν μια διαδήλωση περίπου 1.000 ανθρώπων, οι οποίοι προσπάθησαν επίσης να προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE).

«Δειλοί», «θα πεινάσετε κι εσείς», «προδότες» φώναζαν οι διαδηλωτές στους αστυνομικούς, ενώ ορισμένοι άρχισαν να πετάνε πέτρες.

Αυτές οι διαδηλώσεις, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πραγματοποιούνται ενώ ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης MUD αναμένεται αργότερα να έχει συνάντηση με τις εκλογικές αρχές.

Στη συνάντηση αυτή, το CNE θα επιβεβαιώσει εάν επικυρώνει ή όχι τη συγκέντρωση των υπογραφών στα τέλη του Απριλίου υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος: 1,8 εκατομμύρια υπογραφές κατατέθηκαν, ενώ το κατώτερο όριο που απαιτείται είναι 200.000.

«Δεν έχουμε κουραστεί, ο αγώνας συνεχίζεται», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ενρίκε Καπρίλες.

Σημειώνεται τέλος ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να κινητοποιήσει τους πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους, με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στις αρχές υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος.

Σχετικές ειδήσεις