ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 90α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (pics+vid)

Βρετανία: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 90α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ (pics+vid)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο επίσημος εορτασμός των γενεθλίων της βασίλισσας είχε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια

Ξεκίνησε σήμερα ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων για τον επίσημο εορτασμό των 90ών γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ Β' με μια θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Η βασίλισσα, που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926, συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της σε δύο φάσεις: σε στενό ιδιωτικό κύκλο την ίδια ημέρα και επίσημα, τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με μια παλιά παράδοση ηλικίας 250 και πλέον ετών. Ο διπλός εορτασμός των γενεθλίων του μονάρχη καθιερώθηκε το 1748 από τον βασιλιά Γεώργιο Β΄ ώστε οι διάφορες εκδηλώσεις να αποφεύγουν τα καπρίτσια του καιρού.

Ορόσημο η ηλικία των 90 ετών, και φέτος στις 21 Απριλίου πλήθος κόσμου κατέκλυσε την περιοχή γύρω από το Κάστρο των Ουίνδσορ για να ευχηθεί στη βασίλισσα, ενώ στη συνέχεια διοργανώθηκαν πολλές γιορτές.

Στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου παρέστησαν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και όλες οι διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας.

Η βασίλισσα, φορώντας ένα φόρεμα σε παλ κίτρινο χρώμα και το ανάλογο καπέλο, συνοδευόταν από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο -ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 95ά γενέθλιά του- και τον γιό τους, πρίγκιπα-διάδοχο Κάρολο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ και ο πρίγκιπας Χάρι ήταν επίσης στην τελετή.

To Σάββατο (11/06), η βασίλισσα θα πραγματοποιήσει ως είθισται την επιθεώρηση των στρατευμάτων, κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, πριν παρακολουθήσει αεροπορική επίδειξη μαζί με όλη τη βασιλική οικογένεια.

Την Κυριακή (12/06), τέλος, ένα τεράστιο «street party» θα πραγματοποιηθεί στο Mall, τη μαγευτική λεωφόρο που κατεβαίνει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και όπου αναμένονται 10.000 επισκέπτες, ενώ άλλες μικρότερες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη Βρετανία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις