ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Ορλάντο: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε νάιτ κλαμπ - 50 νεκροί και 53 τραυματίες (Pics & Vids)

Μακελειό στο Ορλάντο: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε νάιτ κλαμπ - 50 νεκροί και 53 τραυματίες (Pics & Vids)

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλαπλούς πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου ένας άγνωστος άντρας φέρεται να οχυρώθηκε κρατώντας ομήρους, ενώ σύμφωνα με αναφορές στα social media το ίδιο άτομο φέρεται να πυροβόλήσε εναντίον δεκάδων ανθρώπων, όπως μεταδίδει το RussiaToday.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, του Ορλάντο σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας Τζον Μίνα, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ο ένοπλος φορούσε κάποιου «τύπου μηχανισμό». Σύμφωνα με το Russia Today ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 50.

Σχεδόν 320 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης κατά τη στιγμή της επίθεσης. Η αστυνομία ανέφερε ότι ομάδα ειδικών δυνάμεων SWAT κατάφερε να σώσει τουλάχιστον 30 άτομα στο εσωτερικό του κέντρου.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι και ένα περίστροφο, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Ο σερίφης του Όραντζ Κάουντι αποκάλεσε την επίθεση ως «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας». Ο ένοπλος είναι νεκρός σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Από την άλλη, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια πράξη «ισλαμιστικής τρομοκρατίας». «Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να ήταν συμπαθών αυτής της συγκεκριμένης ιδεολογίας, όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά», εξήγησε ο ειδικός πράκτορας Ρον Χάρπερ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δράστη με ακραίους ισλαμιστές.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο νυχτερινό κλαμπ Pulse.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Orlando News, φορούσε γιλέκο που έμοιαζε να φέρει εκρηκτικά.

Το νάιτ κλαμπ Pulse σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε κατά τη στιγμή της επίθεσης: «όσοι βρίσκονται στο κλαμπ Pulseνα το εγκαταλείψουν άμεσα και να και να συνεχίσουν να τρέχουν».

Κάτω από την ανάρτηση του Pulse xρήστες του Facebook μοιράζονταν πληροφορίες σχετικά με τις γεγονότα εντός του κλαμπ, σύμφωνα με τις οποίες ο εισβολέας κρατούσε ομήρους υπό την απειλή τυφεκίου. Σύμφωνα με άλλους, τουλάχιστον 30 άνθρωποι δέχτηκαν τα πυρά του δράστη.

Για «πολλούς τραυματίες» έκανε λόγο νωρίτερα η αστυνομία του Ορλάντο, στη Φλόριντα, μετά τους πυροβολισμούς που ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (12/6).

«Υπάρχουν τραυματίες, προς το παρόν δεν ξέρω αν υπάρχουν και νεκροί», είπε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι συνάδελφοί του ερευνούν τον χώρο και προσπαθούν να βγάλουν έξω όλους τους πελάτες και το προσωπικό.

«Πολλοί τραυματίες. Μην πλησιάζετε στη συνοικία» συμβούλευε η αστυνομία μέσω του Twitter.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια «ελεγχόμενη έκρηξη» έξω από το νάιτκλαμπ.

«Γύρω στις 2.00 (9.00 ώρα Ελλάδας) κάποιος άρχισε να πυροβολεί. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα», αφηγήθηκε ένας από τους πελάτες του κλαμπ, ο Ρικάρντο Νεγκρόν, στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News. «Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα», πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.

Οι Αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η επίθεση στο Pulse σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία της νεαρής τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι. Ο δράστης της δολοφονίας αυτής αμέσως μετά έβαλε τέλος στη ζωή του, με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Σχετικές ειδήσεις