ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2016: Φυλάκιση και απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία σε Άγγλους χούλιγκανς

Euro 2016: Φυλάκιση και απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία σε Άγγλους χούλιγκανς

Συνολικά δέκα χούλιγκανς που συμμετείχαν σε επεισόδια στη Μασσαλία θα δικαστούν στο αυτόφωρο

Οι δύο Άγγλοι οπαδοί που προσήχθησαν ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου, στη Μασσαλία, με την κατηγορία της πρόκλησης επεισοδίων κατά την έναρξη του Euro 2016, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο και τριών μηνών.

Ο Αλεξάντερ Μπουθ, ένας 20χρονος μάγειρας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών ενώ ο νοσηλευτής ψυχιατρικής κλινικής Ίαν Χέπγουορθ, 41 ετών, σε φυλάκιση τριών μηνών.

«Λυπάμαι πραγματικά. Ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους και την αστυνομία της Μασσαλίας. Βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά δεν είμαι χούλιγκαν», είπε ο Μπουθ στον δικαστή πριν ανακοινωθεί η ποινή του.

Ο Χέπγουορθ παραδέχτηκε ότι εκτόξευσε ένα γυάλινο μπουκάλι μπίρας εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της Μασσαλίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (11/06). «Το επάγγελμά μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους, έκανα κάτι βλακώδες. Ήθελα να εντυπωσιάσω τους Γάλλους φίλους μου», είπε ο νοσηλευτής ζητώντας συγγνώμη και διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε την πρόθεση να χτυπήσει τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε απόσταση μόλις 8 μέτρων από αυτόν.

Και στους δύο άνδρες θα απαγορευτεί η είσοδος στο γαλλικό έδαφος για δύο χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις