ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το ζευγάρι που σκότωσε ο τζιχαντιστής στο Παρίσι (pic)

Αυτό είναι το ζευγάρι που σκότωσε ο τζιχαντιστής στο Παρίσι (pic)

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη διπλή δολοφονία -Δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, ράπερ, δημόσια πρόσωπα ήταν τα επόμενα υποψήφια θύματα του τζιχαντιστή

Οι Αρχές της Γαλλίας, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ζευγαριού που έπεσαν θύματα του 25χρονου τζιχαντιστή Λαρόσι Αμπάλα.

Τίποτα δεν εμπόδισε τον Αμπάλα να επιτεθεί το βράδυ της Δευτέρας (13/06) και να σκοτώσει με εννέα μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα, τον 42χρονο αστυνομικό Salvaing Jean-Baptiste, έξω από το σπίτι του στο προάστιο Ιβλίν του Παρισιού πριν μπει μέσα σε αυτό, κρατήσει ομήρους τη σύντροφο και το 3χρονο γιο τους και τελικά σκοτώσει και την 36χρονη Jessica Schneider.

Δείτε φωτογραφίες του ζευγαριού στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Όπως έχει γίνει γνωστό έπειτα από έρευνες της αστυνομίας, ο 25χρονος δράστης διατηρούσε λίστα με τους επόμενους στόχους του, η οποία περιλάμβανε ονόματα αστυνομικών, δημοσιογράφων, ράπερ, βιαστών και δημοσίων προσώπων.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της επίθεσης στο Παρίσι

Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με τις γαλλικές αρχές για το θέμα της δολοφονίας του αστυνομικού διοικητή και της συντρόφου του.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες ότι ο δράστης, ο 25χρονος Γάλλος Λαροσί Αμπαλά, ορκίστηκε πίστη στον ηγέτη του ΙΚ, τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, με ένα βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο από το σπίτι των θυμάτων του.

«Πρόκειται προφανώς για μια ανησυχητική κατάσταση που εντείνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο δολοφόνος μπορεί να είχε τρομοκρατικές διασυνδέσεις. Για αυτό Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε επαφή με τις γαλλικές αρχές», ανέφερε ο Έρνεστ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας είναι «κρίσιμης σημασίας», για την ασφάλεια τόσο της Γαλλίας όσο και των ΗΠΑ. «Για αυτό αναμένω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις γαλλικές αρχές στην έρευνά τους», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις