ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2016: Απέλαση 20 Ρώσων χούλιγκανς για τα επεισόδια στη Μασσαλία

Euro 2016: Απέλαση 20 Ρώσων χούλιγκανς για τα επεισόδια στη Μασσαλία

Παράλληλα, δικαστήριο της Μασσαλίας επέβαλε ποινές φυλάκισης σε τρεις ρώσους οπαδούς για σχεδιασμό ενεργειών με σκοπό να βλάψουν ανθρώπους και να καταστρέψουν περιουσίες.

Ο Αλεξάντρ Σπρίγκιν, υπερεθνικιστής, πρόεδρος του Συνδέσμου Ρώσων Φιλάθλων και συνεργάτης του Ιγκόρ Λέμπεντεφ, μέλους του κόμματος της άκρας δεξιάς LDPR, είναι ανάμεσα στους 20 ρώσους «φιλάθλους» που θα απελαθούν από την Γαλλία τις ερχόμενες μέρες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι 20 απελαθέντες είναι μεταξύ των 43 οπαδών που συνέλαβε η αστυνομία στην περιοχή της Μασσαλίας, έπειτα από το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Αγγλίας.

Ο Σπρίγκιν δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι η αστυνομία σταμάτησε στις Κάννες στα νότια της Γαλλίας ένα λεωφορείο που μετέφερε τον ίδιο και άλλους οπαδούς με προορισμό την Λίλλη στα βόρεια της χώρας.

Παράλληλα σήμερα, δικαστήριο της Μασσαλίας επέβαλε ποινές φυλάκισης σε τρεις ρώσους οπαδούς - ενός έτους, 18 μηνών και δύο ετών αντίστοιχα - για σχεδιασμό ενεργειών με σκοπό να βλάψουν ανθρώπους και να καταστρέψουν περιουσίες.

Οι Ρώσοι χούλιγκαν συνελήφθησαν χάρη στις πληροφορίες που έδωσε στους Γάλλους η ρωσική αστυνομία

Οι τρεις Ρώσοι χούλιγκαν που καταδικάστηκαν σήμερα για τη συμμετοχή τους στις βίαιες συγκρούσεις με Άγγλους οπαδούς στη Μασσαλία, συνελήφθησαν χάρη στις πληροφορίες που παρείχε η ρωσική αστυνομία, ανακοίνωσε στο μεταξύ ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν στη σύλληψη των 43 Ρώσων που επέβαιναν σε ένα πούλμαν την Τρίτη.

Η γαλλική δικαιοσύνη άργησε να λάβει αυτές τις πληροφορίες, «αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ», υπογράμμισε επίσης ο εισαγγελέας.

Δώδεκα Γερμανοί και Πολωνοί χούλιγκαν εμποδίστηκαν να φτάσουν στη Γαλλία

«Πρόκειται για 12 οπαδούς έτοιμους να καταφύγουν στη βία», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπέξμπαχ, ο Γιούργκεν Γκλάουμπ. Κανείς του δεν συνελήφθη, όμως για όλους εκδόθηκε «γραπτή απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία», πρόσθεσε.

Οι εννέα είναι Γερμανοί και τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων των «βίαιων» οπαδών του ποδοσφαίρου. Οι τέσσερις από αυτούς εντοπίστηκαν την Τετάρτη (15/06) και μάλιστα οι δύο, που ανήκουν στους οπαδούς της Δυναμό Δρέσδης, βρίσκονταν ήδη μέσα σε ένα τρένο για το Παρίσι.

Οι τρεις Πολωνοί, είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα που απαγορεύονται από τον νόμο περί οπλοφορίας, διευκρίνισε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Σχετικές ειδήσεις