ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Κοξ: Το αυτοσχέδιο όπλο της δολοφονίας κατασκευάστηκε από βιβλίο που εξέδωσαν νεοναζί (Pics)

Τζο Κοξ: Το αυτοσχέδιο όπλο της δολοφονίας κατασκευάστηκε από βιβλίο που εξέδωσαν νεοναζί (Pics)

Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ, είχε αγοράσει βιβλία από μια νεοναζιστική ομάδα με έδρα τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου αναλυτικού οδηγού για την κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων και εκρηκτικών, σύμφωνα με αμερικανική οργάνωση προάσπισης ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, όπως δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Μάλιστα, η οργάνωση “Southern Poverty Law Center” (SPLC) δημοσίευσε αποδείξεις που δείχνουν ότι ο Τόμας Μέιρ αγόρασε, μεταξύ άλλων βιβλίων, ένα εγχειρίδιο κατασκευής αυτοσχέδιου πιστολιού από την νεοναζιστική οργάνωση «Εθνική Συμμαχία».

Οι αποδείξεις πώλησης, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990, δείχνουν ότι o Μέιρ είχε δαπανήσει περισσότερα από 620 δολάρια (περίπου 550 ευρώ) για την αγορά βιβλίων της ακροδεξιάς οργάνωσης, η οποία τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός κράτους μόνο από άτομα της λευκής φυλής και επιδιώκει ένα νέο ολοκαύτωμα του εβραϊκού λαού.

Παράλληλα, αγόρασε βιβλία, που με αναλυτικές οδηγίες ενημέρωναν τους αναγνώστες σχετικά με την «χημεία της σκόνης από μπαρούτι και εκρηκτικών», τη δημιουργία εμπρηστικών μηχανισμών αλλά και ένα βιβλίο με τον τίτλο «Εγχειρίδιο αυτοσχέδιων πυρομαχικών». Το εγχειρίδιο περιλάμβανε λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή ενός πιστολιού από μεταλλικό σωλήνα και εξαρτήματα που πωλούνται σε εμπορικά καταστήματα DIY («Κάνε το μόνος σου»).

Ανάμεσα στα βιβλία περιλαμβανόταν και το “Ich Kampfe”, ένα εικονογραφημένο εγχειρίδιο που χορηγούνταν στα μέλη του ναζιστικού κόμματος το 1942.

Δείτε φωτογραφίες από τα αποδεικτικά στοιχεία στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το χρονικό της δολοφονίας.

Σχετικές ειδήσεις