ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δέκα Ρώσοι στρατιώτες νεκροί – Οι αντάρτες περιπλέκουν τις αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Δέκα Ρώσοι στρατιώτες νεκροί – Οι αντάρτες περιπλέκουν τις αεροπορικές επιδρομές

Δύσκολη τη διάκριση μεταξύ των δύο, όσον αφορά τους στόχους των αεροπορικών επιδρομών, καθιστά η ανάμιξη των λεγόμενων μετριοπαθών ανταρτών με τους μαχητές του Μετώπου αλ-Νόσρα, στο πεδίο της μάχης στη Συρία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, έκανε τα σχόλια αυτά όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς ενός μη κατονομαζόμενου αμερικανού αξιωματούχου της Άμυνας, ο οποίος κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία ότι βομβαρδίζουν υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ αντάρτες.

«Η επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας μας συνεχίζεται στη Συρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι μυστικό για κανέναν πως η συνεχιζόμενη ανάμιξη σε ορισμένα σημεία της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης με το Αλ-Νόσρα είναι ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα».

«Πραγματικά περιπλέκει τη δράση κατά της τρομοκρατίας», συνέχισε αναφερόμενος στην εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών που διενεργεί η Ρωσία στη Συρία.

Στο μεταξύ, ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε όταν η αυτοκινητοπομπή την οποία συνόδευε, δέχθηκε επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ήταν ο δέκατος Ρώσος στρατιώτης ο οποίος χάνει τη ζωή του στην εκστρατεία του Κρεμλίνου, ενώ την ίδια ώρα, ο Μιχαήλ Σιροκοπόγιας, ο οποίος είχε σταλεί στη ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία για τρεις μήνες τον Απρίλιο, τραυματίστηκε στην επαρχία Χαλέπι, όταν μια αυτοκινητοπομπή την οποία συνόδευε δέχθηκε πυρά.

Μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μόσχα για νοσηλεία, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του στις 7 Ιουνίου, ανέφερε πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών έχει πλέον φθάσει στους δέκα. Οι εννέα σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης, ενώ ένας στρατιώτης αυτοκτόνησε στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ τον Οκτώβριο, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Σιροκοπόγιας φέρεται να έλαβε μεταθανάτια διάκριση και τάφηκε στη γενέτειρά του, στην περιοχή Αμούρ της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στα μέσα Μαρτίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, ωστόσο η Μόσχα εξακολουθεί να παρέχει ενεργή υποστήριξη στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, αναβάθμισε το στρατιωτικό δυναμικό της προκειμένου να συνδράμει με τον καλύτερο τρόπο τον συριακό στρατό.

Σχετικές ειδήσεις