ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του ζευγαριού στο Παρίσι

Τρεις νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του ζευγαριού στο Παρίσι

Οι ερευνητές θα επιχειρήσουν να προσδιορίσουν αν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τη διπλή δολοφονία, που διαπράχθηκε το βράδυ της 13ης Ιουνίου στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τον 25χρονο Λαροσί Αμπάλα.

Τρία ακόμα άτομα, γνωστοί του Λαροσί Αμπάλα, του δράστη της δολοφονίας ενός αστυνομικού και της συντρόφου του, συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι είχαν πραγματοποιήσει παρακολουθήσεις με στόχο αστυνομικούς.

Ο ένας από τους τρεις είχε φάκελο για ριζοσπαστικοποίηση. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, είχαν παρακολουθήσει αστυνομικούς κυρίως με την ευκαιρία μιας εορταστικής συγκέντρωσης στον νομό Ιβελίν, δυτικά του Παρισιού όπου εργάζονταν τα δύο θύματα του Αμπάλα, ο Ζαν-Μπατίστ Σαλβέν και η Τζέσικα Σνεντέρ.

Άλλοι δύο οικείοι του τζιχαντιστή, ο 27χρονος Σαάντ Ρατζρατζί και ο 29χρονος Σαράφ-Ντιν Αμπερούζ, είχαν τεθεί υπό κράτηση ήδη από το Σάββατο (18/06) στο πλαίσιο της έρευνας αυτής. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για «διασύνδεση με τρομοκράτη κακοποιό», καθώς οι δικαστές δεν τους κατηγορούν στο στάδιο αυτό για άμεση συνέργεια στη διπλή δολοφονία.

Είχαν καταδικαστεί με τον Αμπάλα τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη δίκη ενός δικτύου που έστελνε τζιχαντιστές στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι ερευνητές βρήκαν στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν στην κατοικία του Ραάντ Ρατζρατζί την ιντερνετική διεύθυνση του Φαμπιάν Κλεν. Αυτός ο Γάλλος τζιχαντιστής, το όνομα του οποίου εμφανίζεται σε πολυάριθμες υποθέσεις τρομοκρατίας, είναι ο συντάκτης του μηνύματος του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί (130 νεκροί).

Σχετικές ειδήσεις