ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μαίνεται για έκτη ημέρα η φωτιά στην Καλιφόρνια (pics)

ΗΠΑ: Μαίνεται για έκτη ημέρα η φωτιά στην Καλιφόρνια (pics)

Από την πλευρά τους, οι υγειονομικές υπηρεσίες, εξέδωσαν προειδοποίηση για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, εξαιτίας του καπνού και της στάχτης που προκαλεί η φωτιά.

Συνεχίζει να καίει για έκτη ημέρα, η μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες έξω από τη Σάντα Μπάρμπαρα στα νότια της Καλιφόρνιας, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις, 32 χλμ βορειοδυτικά της Σάντα Μπάρμπαρα, ενώ έχει προκαλέσει την εκκένωση εκατοντάδων κατοίκων από τα αγροκτήματα και τις βίλες αναψυχής της περιοχής. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι κάτοικοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αύριο Τετάρτη (22/06).

«Έξι νέες, τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές ξέσπασαν στην Καλιφόρνια και στο Κολοράντο» μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης (21/06) ενώ άλλη μία φωτιά σημειώθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, επισημαίνεται στην έκθεση που δημοσιεύει καθημερινά το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυρκαγιών (NIFC), όπου προστίθεται ότι «ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών» συνεχίζουν να καταγράφονται στην περιοχή.

Περίπου 20 μεγάλες εστίες μαίνονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ: στην πλειονότητά τους στην Καλιφόρνια (5), στο Κολοράντο (4) και στην Αριζόνα (3), οι οποίες έχουν κατακάψει συνολικά 550 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων και θάμνων.

Τη Δευτέρα (20/06) ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε έως τους 50 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους στο νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, κυρίως στην Αριζόνα και το Παλμ Σπρινγκς, στην έρημο της Καλιφόρνιας, όπου σημειώθηκε νέο ιστορικό ρεκόρ ζέστης.

Τουλάχιστον 4 πεζοπόροι πέθαναν εξαιτίας του κύματος καύσωνα στην Αριζόνα το Σαββατοκύριακο ενώ ένας Γερμανός, ο 33χρονος Μάρκους Τουρόβσκι, αγνοείται.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις