ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο! Εννέα μήνες φυλάκιση σε πρόσφυγα που διέσχισε πεζός τη σήραγγα της Μάγχης

Απίστευτο! Εννέα μήνες φυλάκιση σε πρόσφυγα που διέσχισε πεζός τη σήραγγα της Μάγχης

Ένας Σουδανός πρόσφυγας ο οποίος κατάφερε να διασχίσει με τα πόδια σχεδόν 50 χιλιόμετρα μέσα στη σήραγγα της Μάγχης για να φτάσει στη Βρετανία καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 9 μηνών από δικαστήριο του Καντέρμπουρι, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο άνδρας αυτός, που στο μεταξύ έχει εξασφαλίσει άσυλο στη Βρετανία, αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανακοίνωση της ποινής αφού την έχει ήδη εκτίσει, στο διάστημα που παρέμενε προφυλακισμένος.

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Χαρούν, 40 ετών, συνελήφθη στο Κεντ πέρσι τον Αύγουστο, κοντά στην έξοδο της σήραγγας. Τον Ιανουάριο η βρετανική εισαγγελία αποφάσισε να του ασκήσει δίωξη για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας μέσα στη σήραγγα. Ο Χαρούν κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών.

Οι συνήγοροί του είχαν ζητήσει να εφαρμοστεί στην περίπτωσή του το άρθρο 31 της Σύμβασης του 1951 των Ηνωμένων Εθνών, με βάση την οποία δεν υφίστανται ποινικές κυρώσεις οι πρόσφυγες που φτάνουν σε μια χώρα χωρίς την έγκριση των αρχών της, εφόσον προέρχονται από κάποια περιοχή όπου κινδυνεύει η ζωή τους ή η ελευθερία τους.

Σχετικές ειδήσεις