ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτος Τραμπ: Θα ψήφιζα Brexit αλλά μην με ακούτε, δεν ξέρω και πολλά γι΄ αυτό!

Απίστευτος Τραμπ: Θα ψήφιζα Brexit αλλά μην με ακούτε, δεν ξέρω και πολλά γι΄ αυτό!

Προς το Brexit τείνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι δεν γνωρίζει καλά το διακύβευμα του βρετανικού δημοψηφίσματος!

«Δεν πρέπει να με ακούνε οι άνθρωποι επειδή δεν έχω ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για το θέμα», είπε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος σε μια κρίση… ειλικρίνειας μιλώντας στο Fox News, μία ημέρα πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να δικαιολογήσει πάντως τη στάση του υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, επικαλέστηκε το «παζάρεμα» και το μεταναστευτικό, καθώς η παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ έχει αναγορευτεί σε βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του. Από τον Μάιο εξάλλου είχε ήδη δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ του Brexit…

«Τείνω υπέρ του να φύγουν και να επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν, αυτό πιστεύω. Όμως, τούτου λεχθέντος, θέλω να κάνουν οι άνθρωποι αυτό που επιθυμούν. Αφού όμως με ρώτησαν, απάντησα ότι εγώ πιθανότατα θα ψήφιζα υπέρ της εξόδου», υποστήριξε, καταλήγοντας: «Λέω επίσης στους ανθρώπους να μην ακολουθήσουν την πρότασή μου γιατί είναι μόνο μια πρόταση, είναι αυτό που σκέφτομαι εγώ».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Τραμπ θα επισκεφθεί την Παρασκευή τη Σκωτία για να εγκαινιάσει εκ νέου ένα γήπεδο γκολφ που του ανήκει στο Τέρνμπερι. Θα παραμείνει στη Σκωτία και το Σάββατο για να επισκεφθεί ένα άλλο γήπεδο γκολφ, στο Αμπερντίν. Το πρόγραμμά του δεν προβλέπει πάντως ταξίδι στο Λονδίνο.

Σχετικές ειδήσεις