ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτείται ο Κάμερον - Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία

Παραιτείται ο Κάμερον - Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε 1,5 ώρα μετά το οριστικό αποτέλεσμα της νίκης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε αντίθεση με αυτά που έλεγε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι δηλαδή δεν θα παραιτηθεί σε ενδεχόμενο Brexit, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παραιτήσή του, δίνοντας, μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι δεν θα φύγει αμέσως αλλά ότι θα παραμείνει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να σταθεροποιηθεί το πλοίο», είπε. «Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι θα παραιτηθεί και προσθέτοντας ότι «η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή».

Παράλληλα είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίσει το πότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει από νέο πρωθυπουργό, αλλά πρόσθεσε ότι θα παραστεί κανονικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σχετικές ειδήσεις