ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Το τέλος της γερμανικής ηγεμονίας είναι εδώ!

Brexit: Το τέλος της γερμανικής ηγεμονίας είναι εδώ!

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρώπη αναμένεται να φέρει ντόμινο εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα και θέτει εν αμφιβόλω όλο το γερμανικό οικοδόμημα

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ – ΤΟ BREXIT ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η στερλίνα βυθίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας της, παρασέρνοντας μαζί της τα χρηματιστήρια ολόκληρου του πλανήτη προκαλώντας σεισμό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ιστορία του Brexit δεν τελειώνει με το Δημοψήφισμα.

Αντίθετα, τώρα αρχίζει και κανείς δεν ξέρει που θα κάτσει η μπίλια.

Περαιτέρω, η Σκωτία και η Β. Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, οπότε αναμένεται ότι, θα προσπαθήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο – κάτι που θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη Βρετανία, καθώς επίσης νέες αναταραχές στις διεθνείς αγορές.

Μεγάλοι χαμένοι όπως όλα δείχνουν θα είναι οι τράπεζες, οι μετοχές των οποίων θα υποστούν ισχυρές πιέσεις – όπως τουλάχιστον όλα δείχνουν, αλλά και η νομενκλατούρα των Βρυξελλών που επί σειρά ετών υπηρετούσε το χρηματοπιστωτικό σύστημα έναντι της πολιτικής.

Μια από τις σημαντικότερες τράπεζες που θα υποστεί καθίζηση, θα είναι ασφαλώς η Deutsche Bank, η οποία θα οδηγηθεί σε μεγάλες απώλειες από την έκθεση της στο συνάλλαγμα.

Η Γερμανία που καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης χρέους κατάφερε να αυξήσει την παντοδυναμία της, για πρώτη φορά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Το επερχόμενο οικονομικό κραχ της παγκόσμιας φούσκας δεν είναι πλέον σενάριο, είναι γεγονός και εφιάλτης.

Ο πανικός που επικράτησε στα χρηματιστήρια θα εξαπλωθεί όσο οι διαπραγματεύσεις Βρετανίας – Ε.Ε. δεν οδηγούν πουθενά.

Το status quo των τραπεζών και τα γεράκια των αγορών επιχείρησαν να παίξουν ρουλέτα με το Brexit και να βγάλουν χρήματα όπως έκαναν με την Ελλάδα.

Ως ένα σημείο τα κατάφεραν αφού μέρες πριν από το δημοψήφισμα, με τη βοήθεια των συστημικών μέσων ενημέρωσης επηρέαζαν την κοινή γνώμη τζογάροντας πότε στο Brexit και πότε στο Bremain.

Ο βρετανικός λαός τους χάλασε τα σχέδια.

Κοιμήθηκαν με Bremain και ξύπνησαν με Brexit, χωρίς να έχουν plan B.

H οργή των λαών είναι ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.

Αρκετοί πλέον αναρωτιούνται εάν η ΕΕ, η οποία οικοδομήθηκε επάνω στα ερείπια του γερμανικού φασισμού, οφείλει σήμερα να οικοδομηθεί ξανά, με άλλη μορφή, επάνω στα ερείπια του νεοφιλελεύθερου φασισμού που επιβάλλεται από τις Η.Π.Α. με τη βοήθεια της Γερμανίας ή απλά να διαλυθεί.

Το τέλος της γερμανικής ηγεμονίας που αποτελούσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την εμβάθυνση της Γηραιάς Ηπείρου έχει έρθει.

Η σπίθα άναψε και όπως στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία κέρδισε πολλές μάχες, αλλά στο τέλος ηττήθηκε.

Τα πάντα ρει και ουδέν μένει...

Σχετικές ειδήσεις