ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Τουσκ - Η Βρετανία να ενεργοποιήσει τη διαδικασία

Σύνοδος Κορυφής: Τουσκ - Η Βρετανία να ενεργοποιήσει τη διαδικασία

Το... μπαλάκι στο Λονδίνο πετάει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζοντας πως η ΕΕ σέβεται την απόφαση των Βρετανών αλλά παράλληλα σέβεται και τις συνθήκες.

«Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Η Ευρώπη είναι έτοιμη, αν και δεν είναι το σενάριο που επιθυμούσαμε» , τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο Κορυφής..

«Χωρίς ενεργοποίηση του άρθρου 50 δεν θα ξεκινήσουμε καμία διαπραγμάτευση», ξεκαθάρισε, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να αρχίσει συζητήσεις ακόμα και σήμερα.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο σημείωσε ότι τη μέρα του δημοψηφίσματος αισθάνθηκε σαν να έφυγε ένας φίλος από το σπίτι αλλά και πόσο σημαντικό είναι το σπίτι.

«Ό,τι συνέβη, όμως συνέβη και πρέπει να συνεχίσουμε στην ατζέντα μας», τόνισε. «Σήμερα θα συζητήσουμε για το προσφυγικό αλλά και τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ. Αύριο οι 27 θα συζητήσουμε σε άτυπη συνεδρίαση τα επόμενα βήματα για την Ευρώπη και το μέλλον. Θα προτείνω να συναντηθούμε και τον Σεπτέμβριο, σε μια άτυπη Σύνοδο Κορυφής», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις