ΚΟΣΜΟΣ

Απόρρητο έγγραφο Γιούνκερ: Μην μιλάτε στους Βρετανούς, μην ταξιδεύετε στην Αγγλία

Απόρρητο έγγραφο Γιούνκερ: Μην μιλάτε στους Βρετανούς, μην ταξιδεύετε στην Αγγλία

Βαρέως φαίνεται πως έχει πάρει ο πρόεδρος της Κομισιόν την αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ δείχνοντας τάσεις εκδίκησης.

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ υψώνει ένα αόρατο τείχος κατά της Βρετανίας και καλεί και τους άλλους ηγέτες να βάλουν στον «πάγο» τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να έχει δώσει έγγραφο στα μέλη της Κομισιόν, τους προσωπάρχες και τους διευθυντές στο οποίο περιλαμβάνονται αυστηρές οδηγίες.

Μεταξύ άλλων ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ζητάει να μην μιλούν σε Βρετανούς αλλά και να μην επισκεφθούν το “νησί” μέχρι η βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες αποχώρησης.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξουν «μυστικές διαπραγματεύσεις» με τους Βρετανούς.

Το Politico, ισχυρίζεται πως έχει το εν λόγω έγγραφο στα χέρια του. Το έγγραφο φέρεται να έχει σημερινή ημερομηνία και να περιέχει οδηγίες να μην μιλούν σε Βρετανούς, να μην ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία και να μην απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία του Brexit.

Στο έγγραφο γίνεται λόγος ακόμα και για απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς οι δύο θεσμοί μάχονται σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση της Βρετανίας.

Σχετικές ειδήσεις