ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Oλοκληρώθηκε το «λίφτινγκ» της εξωτερικής πλευράς του Κολοσσαίου (vid)

Ρώμη: Oλοκληρώθηκε το «λίφτινγκ» της εξωτερικής πλευράς του Κολοσσαίου (vid)

Οι επόμενες παρεμβάσεις θα αφορούν το σύστημα φωτισμού, τους υπόγειους χώρους και τη δημιουργία κέντρου για την παροχή πληροφοριών, κοντά στην αψίδα του Κωνσταντίνου.

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση της εξωτερικής πλευράς του Κολοσσαίου, του γνωστότερου μνημείου της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

«Είναι μια ωραία ημέρα για την Ιταλία, τη Ρώμη και για το Κολοσσαίο» δήλωσε, κατά την επίσημη τελετή, ο υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Ρέντσι, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Ο Φραντσεσκίνι υπενθύμισε ότι τα συγκεκριμένα έργα χρηματοδοτήθηκαν από ιδιώτες επιχειρηματίες και ότι το σύνολο των παρεμβάσεων συντήρησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2018. Επιβεβαίωσε παράλληλα, ότι προχωρούν οι μελέτες για να δημιουργηθεί στέγαστρο το οποίο θα καλύπτει τον εσωτερικό χώρο της αρένας του Κολοσσαίου.

«Τελείωσαν οι εποχές των παραπόνων λόγω έλλειψης χρημάτων. Τα κονδύλια, από το κράτος και από ιδιώτες, υπάρχουν. Αλλά πρέπει να διαθέτουμε αυτοπεποίθηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε και επίγνωση των προβλημάτων της χώρας μας» δήλωσε από την μεριά του, ο Ματτέο Ρέντσι.

Ο επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε, ο οποίος χρηματοδοτεί την συντήρηση, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα, ένας τρόπος για να γίνει σαφές ότι πρέπει να επιδειχθεί ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ιταλία».

Συνολικά, ο Ντέλλα Βάλλε διέθεσε 25 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των έργων συντήρησης του «αμφιθεάτρου Φλάβιο», του Κολοσσαίου. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα, που από σήμερα μπορούν να θαυμάσουν οι Ιταλοί και ξένοι τουρίστες, εργάσθηκαν αδιάκοπα είκοσι πέντε συντηρητές, για διάστημα τριάντα μηνών.

Σχετικές ειδήσεις