ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική λύση στη Συρία θέλουν από κοινού Ρωσία και Τουρκία

Πολιτική λύση στη Συρία θέλουν από κοινού Ρωσία και Τουρκία

Η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν για να δοθεί μια πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

Η Άγκυρα είναι σε απευθείας πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, γι'αυτό η Τουρκία είναι στόχος των τρομοκρατών, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Λαβρόφ, πρόσθεσε το RIA.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να συναντηθούν τον Αύγουστο στο Σότσι, μετέδωσε παράλληλα το Ίντερφαξ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε από την πλευρά του μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με το RIA, ότι το κοινό έργο ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκτά επιπρόσθετη σημασία τώρα που εξομαλύνονται οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι ελπίζει να υπάρξουν επαφές ανάμεσα στον ρωσικό και τον τουρκικό στρατό για τη Συρία, ενώ υπογράμμισε, σύμφωνα με το Ίντερφαξ, ότι είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείται το τουρκικό έδαφος από τρομοκράτες που πολεμούν στη Συρία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας συναντήθηκαν σήμερα στο Σότσι για πρώτη φορά μετά την επανάληψη των επαφών ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα. "Ελπίζουμε ότι αυτή η επαφή θα δώσει τον σωστό τόνο για την εξομάλυνση των σχέσεών μας", δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Τσαβούσογλου.

"Οι πρόεδροί μας συζήτησαν τηλεφωνικώς. Ήταν πολύ εποικοδομητικό και μας ανέθεσαν να συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτή για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και να τις φέρουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο", δήλωσε παράλληλα ο Τσαβούσογλου κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Λαβρόφ.

Σχετικές ειδήσεις