ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνές φρίκης: Διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη από επίθεση καμικάζι στο Τέμενος του Μωάμεθ (vids+pics)

Σκηνές φρίκης: Διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη από επίθεση καμικάζι στο Τέμενος του Μωάμεθ (vids+pics)

Ισχυρές εκρήξεις από επιθέσεις βομβιστών έπληξαν σήμερα (4/7) την ανατολική πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Κατίφ, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας της χώρας, αλλά και τη Μέδινα, όπου καμικάζι αυτοκτονίας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο Τέμενος του Προφήτη, σκοτώνοντας τρία άτομα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση al-Arabiya.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μία έκρηξη κατέστρεψε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τέμενος, ενώ ακολούθησε μια ακόμη λίγο πριν τις 19:00 (τοπική ώρα). Σημειώνεται ότι στην περιοχή της επίθεσης στο Κατίφ «ήταν διεσπαρμένα ανθρώπινα μέλη», τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στο δράστη, τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας. «Ήταν βομβιστής–καμικάζι, είδα μέλη του σώματος του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε βομβιστής–καμικάζι έξω από το Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα.

«Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ο δράστης και δύο αξιωματούχοι ασφαλείας», μετέδωσε επίσης η κρατική τηλεόραση al-Arabiya.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι νέες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά από αυτή ενός βομβιστή–καμικάζι κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Σχετικές ειδήσεις