ΚΟΣΜΟΣ

Τα τελευταία 15 χρόνια έχει θάψει πάνω από 10.000 μωρά. Θα συγκινηθείτε όταν μάθετε γιατί (photos)

Τα τελευταία 15 χρόνια έχει θάψει πάνω από 10.000 μωρά. Θα συγκινηθείτε όταν μάθετε γιατί (photos)

O Tong Phuoc Phuc από το Βιετνάμ αποδεικνύει στον κόσμο τι σημαίνει πραγματική ανιδιοτέλεια: έχει σώσει πάνω από 100 παιδιά τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει ωστόσο θάψει και περισσότερα από 10.000 μωρά.

Όλα ξεκίνησαν το 2001, όταν η γυναίκα του ήταν έγκυος. Πήγε μαζί της στο νοσοκομείο, και παρατήρησε ότι έγκυες έμπαιναν σε ένα διπλανό δωμάτιο και έβγαιναν χωρίς να κυοφορούν.

tong copy

Αργότερα συνειδητοποίησε τι γινόταν. Η ιδέα ότι αυτά τα μωρά δεν είχαν μια ευκαιρία να έρθουν σε αυτό το κόσμο, ράγισε τη καρδιά του Tong. Έτσι, ρώτησε αν μπορούσε να πάρει τα νεκρά μωρά από το νοσοκομείο, ώστε τουλάχιστον να έχουν μια κανονική κηδεία.

Ο πρώην οικοδόμος αγόρασε μία έκταση σε μια πλαγιά βουνού με τις οικονομίες του και ξεκίνησε να θάβει νεκρά μωρά σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό.

tong2 copy

Αρχικά, η γυναίκα του σκέφτηκε ότι τρελάθηκε, ωστόσο ο Tong δεν εγκατέλειψε το όνειρό του. Έχει θάψει πάνω από 10.000 μωρά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό που πραγματικά ήθελε από την αρχή ήταν να τα σώσει.

Δήλωσε ότι το νεκροταφείο του δεν είναι μέρος για στεναχώρια, είναι ένας κήπος που θέλει να συγκινήσει τις γυναίκες που νιώθουν αβέβαιες…

tong3

Μητέρες που δεν είχαν τα οικονομικά μέσα να στηρίξουν τα παιδιά τους, άρχισαν να έρχονται για βοήθεια στον Tong. Ο άντρας μεταμορφώθηκε από νεκροθάφτης σε… σωτήρας υιοθετώντας αμέτρητα παιδιά από ταλαιπωρημένες μητέρες.

Η συμφωνία ήταν ότι μόλις οι γυναίκες βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση, τα παιδιά μπορούσαν να επιστρέψουν σε αυτές. Έτσι, αυτό που αρχικά ήταν ένα νεκροταφείο, έχει γίνει τώρα ένα ξεχωριστό σπίτι για πάνω από 100 παιδιά.

tong4

Ήταν όμως αδύνατον να παρακολουθεί μόνος του όλα τα παιδιά, έτσι ο Tong σκέφτηκε έναν εύκολο τρόπο να τα θυμάται: όλα τα αγόρια τα ονόμασε «Vinh» (τιμή), και όλα τα κορίτσια «Tam» (καρδιά). Τα δεύτερα και τρίτα ονόματα είναι της μητέρας και το επίθετο του Tong. Αλλά αυτός ο ξεχωριστός μπαμπάς, δεν αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά σαν υιοθετημένα, τα βλέπει σαν να είναι όλα δικά του.

tong5

Το να φροντίζει τόσα παιδιά είναι ένα τεράστιο βάρος, αλλά ο Tong παίρνει δύναμη από την αστείρευτη αγάπη που έχει μέσα του…
«Θα συνεχίσω αυτό το έργο μέχρι την τελευταία μου ανάσα. Ελπίζω τα δικά μου παιδιά να κάνουν το ίδιο βοηθώντας άλλους ανθρώπους, όταν θα χαθώ. Μπορείς να δεις την αγάπη και την ευγνωμοσύνη στα μάτια καθενός από αυτά τα παιδιά», υποστηρίζει.

tong6

Εσείς μπορείτε να φανταστείτε έναν καλύτερο πατέρα; Ο Tong είναι η καλύτερη απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε αν δώσουμε στη ζωή μια ευκαιρία. Ακόμα και αν δεν έχουν όλοι τη δύναμη είμαστε υποχρεωμένοι να μάθουμε από αυτήν τη συναρπαστική και γεμάτη αγάπη τεράστια οικογένεια…

Πηγή: hefty.co, fanpage.gr

Σχετικές ειδήσεις