ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Η Τερέζα Μέι επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας

Brexit: Η Τερέζα Μέι επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας

Η μία από τις δύο υποψήφιες για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Άντρεα Λίντσομ, με δήλωσή της λίγο μετα τις 14:15 σήμερα, Δευτέρα στο BBC ανακοίνωσε την παραίτησή της από την κούρσα διαδοχής του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, γεγονός που σημαίνει ότι η Τερέζα Μέι θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, στην πιο κρίσιμη στιγμή στην Ιστορίας της, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για το Brexit.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΡΕΑ ΛΙΝΤΣΟΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ

«Εύχομαι στην Τερέζα Μέι τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Τη διαβεβαιώνω για την πλήρη κι αμέριστη υποστήριξή μου», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε η κ. Λίντσομ μέσω του BBC.

Η Αντρέα Λίντσομ δήλωσε ότι η στήριξή της από τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δεν είναι επαρκής, ώστε να οδηγήσει σε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, εάν η ίδια αποφάσιζε να παραμείνει στη μάχη τη διαδοχής.

leadsom

Η Άντρεα Λίντσομ

«Είναι προς το συμφέρον της χώρας να έχει τον άμεσο διορισμό ενός ισχυρού πρωθυπουργού. Η Τερέζα Μέι είναι η ιδεώδης υποψήφια για τη θέση αυτή», υπογράμμισε η κ. Λίντσομ.

Το παρασκήνιο της παραίτησης της Λίντσομ

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στη Βρετανία, η απόφαση της Λίντσομ να αποσυρθεί από τη μάχη για την πρωθυπουργία ήταν μάλλον αναπόφευκτη, ιδίως μετά και το σχόλιό της που διέρρευσαν οι Times και με το οποίο η ίδια άφηνε να εννοηθεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας επειδή είναι μάνα.

Ωστόσο, νωρίτερα, βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος χαρακτήρισαν τα σχόλια αυτά «αισχρά» και «προσβλητικά». Η Λίντσομ κατηγόρησε τους Times για κιτρινισμό και με συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (11/07/2016) στην Daily Telegraph είπε ότι η υπόθεση αυτή την έκανε να κλαίει και να αισθάνεται ότι δέχεται επίθεση.

«Είπα ήδη στην Τερέζα πόσο πολύ λυπάμαι αν την πλήγωσα και πόσο αυτό το άρθρο έλεγε εντελώς το αντίθετο από αυτό που είπα και πιστεύω», δήλωσε σήμερα η Λίντσομ στην Daily Telegraph, ζητώντας συγγνώμη από τη Μέι.

«Αυτό που είπα ακριβώς ήταν ότι η μητρότητα δεν θα πρέπει να παίζει κάποιον ρόλο στην εκστρατεία», σημείωσε στην Telegraph.

«Το να έχει κανείς παιδιά δεν προσδίδει κάποια βαρύτητα στην ικανότητά του να γίνει πρωθυπουργός», πρόσθεσε η ίδια.

Σχετικές ειδήσεις