ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Βίντεο - σοκ από τη στιγμή που το φορτηγό αρχίζει τη φονική του πορεία

Επίθεση Γαλλία: Βίντεο - σοκ από τη στιγμή που το φορτηγό αρχίζει τη φονική του πορεία

Αποτροπιασμό και παγκόσμιο σοκ προκαλεί η επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν οδηγός φορτηγού επιτάχυνε και πέρασε μέσα από το πλήθος, που γιόρταζε την «Ημέρα της Βαστίλης», σκοτώνοντας δεκάδες άτομα και τραυματίζοντας άλλα 150.

Αποφασισμένος να σκορπίσει τον πανικό και το θάνατο ήταν ο οδηγός του φορτηγού που αιματοκύλησε τη Νίκαια της Γαλλίας, την ημέρα της εθνικής εορτής των Γάλλων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οδηγός, ο οποίος έκρυβε δεκάδες χειροβομβίδες, όπλα και εκρηκτικές ύλες στην νταλίκα του, ήταν και αυτός βαριά οπλισμένος, ενώ πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μάλιστα και συνεργό/συνοδηγό, που προς το παρόν διαφεύγει της σύλληψης.

«Βαριά όπλα» ανακαλύφθηκαν μέσα στο φορτηγό που έσπειρε το θάνατο στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, επιβεβαίωσε ο Κριστιάν Εστροζί, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Νίκαιας.

«Υπήρχαν πολλά όπλα μέσα στο όχημα και μάλιστα βαριά, δεν μπορώ να πω περισσότερα πέραν αυτού, είναι ευθύνη του νομάρχη και του εισαγγελέα», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σοκαριστικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε από μπαλκόνι τη στιγμή που το μεγάλο φορτηγό ξεκινά τη φονική του πορεία προς το συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο παρακολουθεί ανυποψίαστο τα βεγγαλικά στον ουρανό της Νίκαιας.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο οδηγός του φορτηγού επιταχύνει, καθώς περνά μέσα από το πλήθος, προκειμένου να πατήσει και να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό του μακελειού στη Νίκαια

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σχετικές ειδήσεις