ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Τρόμος και χάος στη Νίκαια – Στους 84 οι νεκροί

Επίθεση Γαλλία: Τρόμος και χάος στη Νίκαια – Στους 84 οι νεκροί

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις εξελίξεις στη Γαλλία μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, την ημέρα που η χώρα γιόρταζε την Εθνική Εορτή της.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΣΤΟΥΣ 150 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 50 ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΟΥΝ

Το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων, καθώς γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης.

Η λέξη «δραματικές» είναι λίγη για να περιγράψει τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια. Διαμελισμένα πτώματα, άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι να ζητούν βοήθεια, άλλοι να αναζητούν τους φίλους και συγγενείς τους και άλλοι να τρέχουν να σωθούν.

Τρόμος, πανικός, απόγνωση!

Στα νοσοκομεία οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν συγκλονίζουν. Φωνές, ουρλιαχτά, πολλοί να αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, γιατροί και νοσοκόμοι να προσπαθούν να περιθάλψουν όσους περισσότερους μπορούν και ασθενοφόρα να μεταφέρουν όλο και πιο πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Με μια λέξη: ΧΑΟΣ!

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 84 και οι τραυματίες τους 150, εκ των οποίων οι 50 σε σοβαρή κατάσταση.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από το μακελειό στη Νίκαια κρύβεται ο ISIS, καθώς το χτύπημα έγινε με τον τρόπο που σκέφτονται και οργανώνουν τις επιθέσεις του οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δράστης, κάτοικος της Νίκαιας με καταγωγή από την Τυνησία, 31 ετών, είναι επίσης νεκρός. Σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Πρόκειται για τον 31χρονο Mohamed Lahouaiej Bouhle, Γάλλο υπήκοο, με καταγωγή από την Τυνησία και κάτοικο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού δικτύου RTL, εργαζόταν ως οδηγός σε εταιρεία μεταφορών ενώ το BFMTV, αναφέρει ότι ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ο μακελάρης, είχε εξασφαλίσει 10ετη άδεια παραμονής στη Γαλλία από το 2009.

Σχετικές ειδήσεις