ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Νέες αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Νίκαιας

Επίθεση Γαλλία: Νέες αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Νίκαιας

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς -Το φορτηγό ενοικιάστηκε στις 11 Ιουλίου και έπρεπε να επιστραφεί στις 13 του μήνα -Μέσα στο όχημα, υπήρχαν δύο όπλα, συγκεκριμένα το ένα πλαστικό σφαίρες και μία χειροβομβίδα - Βρέθηκαν επίσης ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ποδήλατο, ένα δίπλωμα οδήγησης και τραπεζικά στοιχεία.

Ογδόντα τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους «10 παιδιά και έφηβοι» είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης στη Νίκαια, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει την ευθύνη των ερευνών.

Συνολικά, 202 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση και 52 εξ αυτών δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή, επισήμανε ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον τριών αστυνομικών, ενώ οδηγούσε το φορτηγό του εναντίον του πλήθους.

Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που αιματοκύλισε την Νίκαια έχει ταυτοποιηθεί μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ως ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ. Ο Μπουλέλ ήταν υπήκοος Τυνησίας, ήταν διαζευγμένος και είχε παιδιά. Η πρώην του σύζυγος βρίσκεται υπό κράτηση.

Ήταν «απόλυτα άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών» της Γαλλίας, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η επίθεση στην Νίκαια έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει «με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι τζιχαντιστές απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών».

Δείτε εδώ το χρονικό του μακελειού

Σχετικές ειδήσεις