ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αποκλείει θανατική ποινή για τους πραξικοπηματίες o Τούρκος Πρωθυπουργός

Δεν αποκλείει θανατική ποινή για τους πραξικοπηματίες o Τούρκος Πρωθυπουργός

Την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος μελετά η τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο του αυστηρού μηνύματος του Ταγίπ Ερντογάν που προανήγγειλε ότι «οι προδότες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» - Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Sabah Μεχμέτ Σολμάζ, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει την επιστροφή της θανατικής ποινής για τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος.

Την ίδια ώρα στο ίδιο μήκος ήταν και το μήνυμα και του Τούρκου πρωθυπουργού. «Θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον αυτά τα επεισόδια», τόνισε με νόημα.

«Ήταν ένα κύκλωμα που έδειξε τα δόντια του. Αλλά το όνομα της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε, να τακτοποιήσουμε την τρομοκρατική οργάνωση που προσπάθησε να ολοκληρώσει ένα πραξικόπημα. Γιατί επιχειρήθηκε ένα πραξικόπημα, αλλά ήμασταν δυνατοί απέναντι σε όσους το οργάνωσαν. Θα μείνουμε δυνατοί απέναντί τους. Εφεξής η 15η Ιουλίου θα είναι μια γιορτή. Πολλοί έντιμοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η σκέψη μου πάει τώρα σε αυτά τα θύματα, στις οικογένειές τους...», τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία στη διάρκεια της νύχτας από στασιαστές στρατιωτικούς προκάλεσε 161 θανάτους και 1.440 τραυματισμούς, χωρίς να υπολογίζονται οι πραξικοπηματίες, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σχετικές ειδήσεις