ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: Συλλαμβάνονται ο ένας μετά τον άλλο οι ανώτατοι δικαστές της χώρας

Πραξικόπημα Τουρκία: Συλλαμβάνονται ο ένας μετά τον άλλο οι ανώτατοι δικαστές της χώρας

Εντυπωσιακή είναι η επέκταση της επιχείρησης – «σκούπα» που ξεκίνησε η τουρκική κυβέρνηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, εκτός από το στράτευμα και στο χώρο των δικαστικών. Ο ένας μετά τον άλλον προσάγονται οι ανώτατοι δικαστικοί.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας Αλπαρσλάν Αλτάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

O Aλπαρσλάν Αλτάν, ένας εκ των 17 δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου, βρίσκεται υπό κράτηση για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, επισήμανε το NTV.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 2.800 δικαστικοί. Εντάλματα έχουν εκδοθεί επίσης για 140 μέλη του Τουρκικού Συμβουλίου του Κράτους, 48 μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ενός μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Πρόκειται για στρατιωτικούς και δικαστικούς, που σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόσκεινται στον ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό το θρησκευτικό τάγμα του Γκιουλέν ήταν βασικός συνεργάτης της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, αλλά από το 2015 είναι από τους βασικούς εχθρούς της.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία

Δείτε παρακάτω τι γράφει το twitter στο #TurkeyCoupAttempt

Σχετικές ειδήσεις