ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία - Ερντογάν: Οι ΗΠΑ να εκδώσουν τον Γκιουλέν στην Τουρκία

Πραξικόπημα Τουρκία - Ερντογάν: Οι ΗΠΑ να εκδώσουν τον Γκιουλέν στην Τουρκία

Νέα επίθεση σε Γκιουλέν - Τόνισε πως ηχώρα δεν θα αφεθεί στα χέρια μερικών τρομοκρατών - Τι είπε για την επιβολή της θανατικής ποινής- Τα γεγονότα αποκάλυψαν ποιος είναι ποιος

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ - ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ»

Ενώπιον του τουρκικού λαού μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο της χώρας, έτυχε θερμής υποδοχής από χιλιάδες υποστηρικτές του που τον αποθέωσαν με συνθήματα και χειροκροτήματα σε νέα ομιλία του από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν ζήτησε την έκδοση του Φ. Γκιουλέν στην Τουρκία τονίζοντας πως «η Τουρκία έκανε ότι ζητά η Αμερική. Κάθε φορά που ζητήσατε έναν τρομοκράτη από εμάς, εμείς τον εκδώσαμε».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο ένα μικρό μέρος του στρατού ήταν πίσω από το πραξικόπημα. «Το καρκίνωμα αφαιρέθηκε και οι βόμβες δεν σταμάτησαν τη Βουλή και τη δημοκρατία», τόνισε. «Εύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος σε όλους τους μάρτυρές μας. Εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ τους», ανέφερε.

Κάλεσε δε, τον τουρκικό λαό να μην ανησυχεί γιατί, όπως ανέφερε, «έχουμε τη στήριξη του Θεού» και «κανένας εχθρός δεν μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις καρατομήσεις δικαστικών, τονίζοντας πώς «απομακρύναμε την κηλίδα από το δικαστικό σώμα».

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι εκείνες της παράλληλης δομής. Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Την ίδια ώρα, προέτρεψε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για όλη την εβδομάδα και ζήτησε να υπάρχει ενότητα μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων κομμάτων.

Ακόμη, δήλωσε ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών του που φώναζε υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής ότι τέτοιου είδους αιτήματα ενδεχομένως θα συζητηθούν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.

Σχετικές ειδήσεις