ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων εναντίον του πραξικοπήματος

Τουρκία: Ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων εναντίον του πραξικοπήματος

Κοινό ψήφισμα καταδίκης τηςαπόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, εξέδωσαν σήμερα, Σάββατο (16/07/2016) τα τέσσερα πολιτικά κόμματα της χώρας, σε μια επίδειξη ομοψυχίας, μετά το λουτρό αίματος που σημειώθηκε, με αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 265 ανθρώπων.

Εκπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων συμμετείχαν σε μια έκτατη συνεδρίαση του κοινοβουλίου το απόγευμα της Κυριακής.

Στο κοινό ψήφισμα των τεσσάρων κομμάτων υπογραμμίζεται ότι η στάση του κοινοβουλίου κατά της απόπειρας πραξικοπήματος είναι ανεκτίμητη για τη δημοκρατία στην Τουρκία. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που έβαλαν στο στόχαστρό τους την Εθνοσυνέλευση χθες το βράδυ.

«Οι πραξικοπηματίες άφησαν έναν μαύρο λεκέ στη δημοκρατία της χώρας και η Τουρκία θα εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής», σημείωσε.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι σήμερα όλα τα κόμματα απέρριψαν το πραξικόπημα και έκανε λόγο για νέα αρχή στη συνεργασία στο κοινοβούλιο. Ο ίδιος χαρακτήρισε εχθρό της Τουρκίας όποια χώρα συντάσσεται με τον Γκιουλέν.

Ο ηγέτης του κοσμικού κόμματος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος και δήλωσε ότι αυτό που συνέβη έφερε τα πολιτικά κόμματα πιο κοντά στο να βρουν κοινό έδαφος, για να βελτιώσουν τη δημοκρατία στη χώρα.

Η συνεδρίαση άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των χθεσινοβραδινών ταραχών. Στη συνέχεια έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Έξω από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση κατά της απόπειρας πραξικοπήματος από οπαδούς του Ερντογάν.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Τουρκία

Δείτε παρακάτω τι γράφει το twitter στο #TurkeyCoupAttempt

Σχετικές ειδήσεις