ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφία – σοκ από την Τουρκία: Στοιβάζουν γυμνούς τους πραξικοπηματίες στρατιώτες

Φωτογραφία – σοκ από την Τουρκία: Στοιβάζουν γυμνούς τους πραξικοπηματίες στρατιώτες

Με πρωτοφανούς σκαιότητας βιαιότητα εξέφρασαν οι πολίτες της Τουρκίας την οργή τους για το πραξικόπημα.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίστασαν να εξευτελίσουν, να λιντσάρουν, ξυλοκοπήσουν, ακόμα και να σφάξουν στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι έπαιρναν μέρος σε στρατιωτική άσκηση.

Την ίδια ώρα, η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει υποδειγματικά τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Οι εικόνες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες από την Τουρκιά σοκάρουν, αφού δεκάδες στρατιώτες έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόλη Σιρνάκ της Τουρκίας, όπου κρατούνταν γυμνοί και στοιβαγμένοι μέσα σε ένα μεγάλο χώρο.

Τη φωτογραφία (gallery) που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος των «Times», Χάνα Λουσίντα Σμιθ, αναφέροντας αρχικά ότι τραβήχτηκε σε δικαστική αίθουσα στο Μπακιρκόι, όμως, λίγη ώρα αργότερα διόρθωσε την πληροφορία που έδωσε, γράφοντας πως οι στρατιώτες βρίσκονται στο Σιρνάκ.

twitter2

Υπενθυμίζεται ότι σε κάποιες άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο απαθανατίζονται γυμνοί στρατιώτες να παραδίδονται σε αστυνομικούς και απλούς πολίτες, οπαδούς του Ερντογάν...

Σχετικές ειδήσεις