ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ΗΠΑ: Αυτός είναι ο μακελάρης της Λουιζιάνα (pics)

Επίθεση ΗΠΑ: Αυτός είναι ο μακελάρης της Λουιζιάνα (pics)

Η αστυνομία της Λουιζιάνα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ένοπλου που σκότωσε χθες, Κυριακή (17/07/2016) τρεις αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ, την πρωτεύουσα της πολιτείας αυτής στις ΗΠΑ.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες του δράστη

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, πρόκειται για τον 29χρονο Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ο οποίος τραυμάτισε άλλους τρεις αστυνομικούς, ενώ κατάγονταν από το Κάνσας (Μισούρι) ανέφεραν πηγές που έχουν γνώση για τις ανακρίσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λονγκ ήταν πρώην λοχίας των Αμερικανών πεζοναυτών, ενώ είχε υπηρετήσει στο Ιράκ. Παράλληλα, είχε καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις στο κολέγιο.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ο 29χρονος ήταν χωρισμένος και ζούσε σε μια εργατική γειτονιά, ενώ δε φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

Δεν έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής τα αίτια που ανάγκασαν τον Λονγκ, που ήταν Αφροαμερικάνος, να επιτεθεί στους αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ και στη συνέχεια, να δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά τους, την ημέρα των 29ων γενεθλίων του.

Η πόλη Μπατόν Ρουζ έχει γίνει το επίκεντρο σφοδρής κοινωνικής αναταραχής από τις 5 Ιουλίου, όταν η αστυνομία σκότωσε εν ψυχρώ τον Αφροαμερικάνο Άλτον Στέρλινγκ.

Σχετικές ειδήσεις