ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: Ψάχνουν παντού για στρατιωτικούς και οπλισμό

Πραξικόπημα Τουρκία: Ψάχνουν παντού για στρατιωτικούς και οπλισμό

Mε στοχοπροσήλωση στο ξεκαθάρισμα η τουρκική κυβέρνηση μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού.

Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν να συλλαμβάνουν στρατιωτικούς, μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες και κρατούνται και, περίπου 2.700 δικαστές έχουν απολυθεί.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος μόλις χθες αφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο για επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα.

Σήμερα, δύο και πλέον ημέρες μετά οι τουρκικές υπηρεσίες ασφάλειας ερευνούν σε πόλεις, αλλά και απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να εντοπίσουν αξιωματικούς και στρατιώτες που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα και τον οπλισμό τους.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δηλώνει επίσης ότι μερικοί αξιωματικοί που συμμετείχαν στην προσπάθεια του πραξικοπήματος έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ δε φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες που θα επιτρέψουν μία νέα προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας από το στρατό.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι η κεντρική στρατιωτική διοίκηση της Τουρκίας, έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, το στρατό, αλλά και την κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις